Η ιστορία που θα μπορούσε να είναι και δική σου


Ηταν ένας άνδρας που εργαζόταν σκληρά σε ένα φούρνο για να μη λείψει από την οικογένεια του τίποτα, και ταυτόχρονα σπούδαζε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ωστε να καταφέρει να πάρει το πτυχίο του για να εχει τα προσόντα να πάρει καλύτερη επαγγελματική θέση.

Η γυναίκα του είχε γεννήσει πρόσφατα όμως εκείνος δεν είχε χρόνο να περάσει με την οικογένεια του. Στα παράπονα της γυναίκας του απαντούσε οτι όταν θα έπιανε καλύτερη θέση, θα είχε χρόνο για κείνους.

Πράγματι μια μέρα πήρε το πτυχίο του και μάλιστα με καλό βαθμό και σαν αποτέλεσμα βελτιώθηκε και η επαγγελματική του κατάσταση. Τον προσέλαβαν σε μια εταιρία ως προιστάμενο ενος τμήματος. Ο μισθός του αυξήθηκε κι ετσι μπορούσε να προσφέρει στην οικογένεια του περισσότερα πράγματα.

Η οικογένεια του τώρα ήταν σίγουρη οτι θα τον έβλεπε πιο πολύ μέσα στην βδομάδα όμως εκείνος ξαναγράφτηκε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για να κατακτήσει ανώτερη θέση από αυτή που είχε τώρα, μιας και είδε οτι τα κατάφερνε μια χαρά. Η προοπτική ήταν να γίνει διευθυντής ώστε να έχει περισσότερα χρήματα και περισσότερο χρόνο για να περνά με την οικογένεια του.

Τα κατάφερε. Οι κόποι του απέδωσαν κι έτσι πήρε την θέση που ονειρευόταν, τα χρήματα ήρθαν και με αυτά προσέλαβε μια οικιακή βοηθό για τη γυναίκα του, να τη ξεκουράσει από τις δουλειές του σπιτιού.

Ωστόσο η οικογένεια του είχε ακόμα παράπονα οτι δεν περνά καθόλου μαζί τους.

Εκείνος για λίγο καιρό, για τις ανάγκες τις εταιρίας έπρεπε να δουλεύει κάποιες Κυριακές για τους πελάτες που έρχονταν από το εξωτερικό, να τους συνοδεύει στη πόλη και να τους διασκεδάζει. Ο μισθός του θα αυξάνονταν ακόμα πιο πολύ με αυτές τις υπερωρίες.

Οι μεγάλοι του κόποι, η εργασία του όπως ήταν φυσικό απέδωσαν κι έτσι αγόρασε ένα μεγάλο σπίτι με κήπο και πισίνα στα Βόρεια Προάστεια. Εκεί με σοβαρότητα ανακοίνωσε στην οικογένεια του οτι σταματούσε οριστικά πια τις σπουδές και το κυνηγητό για καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. «Από δω και στο εξής» είπε «θα αφιερωθώ αποκλειστικά σε σας, την οικογένεια μου!»

Το επόμενο πρωινό δεν ξύπνησε!